Постанова НКЕК від 19.04.2023 № 138
Про затвердження Порядку та форми ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку

Відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 8 Закону України від 03 листопада 2022 року № 2722-IХ «Про поштовий зв’язок» та підпункту «а» пункту 23 частини четвертої статті 4 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку,

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити такі, що додаються:

Порядок ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку;

Форму єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку.

2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, від 20 квітня 2022 року № 29 «Про затвердження Порядку та форми ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв’язку», зареєстровану в Міністерстві юстиції України 14 червня 2022 року за № 645/37981.

3. Відділу регулювання надання послуг поштового зв'язку в установленому законодавством порядку подати цю постанову на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Ця постанова набирає чинності одночасно з введенням в дію Закону України від 03 листопада 2022 року № 2722-IХ «Про поштовий зв’язок», але не раніше дня її офіційного опублікування. 

Голова

Олександр ЖИВОТОВСЬКИЙ