Підсумки засідання НКЕК від 16 листопада 2022 року

Рішення НКЕК щодо надання адміністративних послуг

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 54 Закону України «Про електронні комунікації», розглянувши заяву ТОВ «ТВП «ФОРМАТ», Комісія анулювала цьому товариству ліцензію на користування радіочастотним ресурсом України для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Донецької області.

Рішення НКЕК щодо розгляду нормативно-правових актів

Відповідно до листа Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, розглянувши проект Закону України «Про захист персональних даних», реєстраційний номер 8153 від 25.10.2022, Комісія висловилася за доцільність його прийняття із зауваженнями та пропозиціями.

Відповідно до статті 6, частини другої статті 24 Закону України «Про захист персональних даних», підпункту 1.2. пункту 1 та підпункту 3.15. пункту 3 Типового порядку обробки персональних даних, затвердженого наказом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 08.01.2014 № 1/02-14, схвалено проект постанови НКЕК «Про затвердження Порядку обробки персональних даних у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», який буде направлено на погодження до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Також Комісія розглянула і погодила без зауважень проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення функціонування державних інформаційних ресурсів», надісланий листом Міністерства цифрової трансформації України.

Рішення НКЕК щодо інших питань

Комісія прийняла рішення погодити без зауважень проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження  плану заходів на 2022 рік з реалізації Стратегії кібербезпеки України», надісланий листом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Відповідно до Законів України «Про поштовий зв'язок», «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», Порядку ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку, затвердженого постановою НКЕК від 20.04.2022 № 29, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.06.2022 за № 645/37981, Комісія внесла до єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку зміни у інформацію про ТОВ «АЛЛО».