Представники НКЕК та УДЦР взяли участь у Всесвітньому семінарі радіозв`язку МСЕ 2022 у складі делегації Держспецзв`язку

Наприкінці жовтня у м. Женева (Швейцарська Конфедерація) відбувся Всесвітній семінар Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ, ITU) з радіозв’язку 2022 року, участь в якому взяли представники НКЕК та УДЦР  у складі делегації Держспецзв'язку.

Захід проводиться раз на два роки і цьогоріч, головною темою стало проведення програми з підвищення кваліфікації.

Вже вдруге пленарні засідання Всесвітнього семінару радіозв’язку МСЕ були відкриті для всіх, у тому числі для організацій, які не є членами Сектору радіозв’язку МСЕ (ITU-R). Загалом 427 осіб із 92 країн взяли участь у заходах протягом тижневого періоду.

Разом із регіональними семінарами з радіозв’язку, Всесвітні семінари з радіозв’язку надають можливість глибше ознайомитись із Регламентом радіозв’язку, переглянутому останньою Всесвітньою конференцією з радіозв’язку у 2019 році. Ці семінари, які проводяться кожні два роки для членів МСЕ з усього світу, також мають на меті надати учасникам важливу інформацію: технічну та нормативну довідкову інформацію, щоб допомогти їм під час підготовки до наступної Всесвітньої конференції радіозв’язку МСЕ, яка відбудеться в м. Дубай (Об’єднані Арабські Емірати), з 20 листопада по 15 грудня 2023 року.

“Всесвітній семінар радіозв’язку — це чудова нагода ознайомитися з процедурами, які регулюють і керують використання радіочастотного спектру та супутникових орбіт, — сказав Генеральний секретар МСЕ Хоулінь Чжао. — Розвиток потенціалу залишається ключовим компонентом участі МСЕ з усіма нашими членами, щоб вони могли використовувати переваги інформаційно-комунікаційних технологій і просувати цифрову трансформацію для всіх”.

Семінар висвітлив теми, пов’язані з управлінням спектром на глобальному, регіональному та національному рівнях.

Учасникам було представлено огляд Регламенту радіозв’язку МСЕ (версія 2020), щоб допомогти краще розуміти наступні аспекти:

- нормативну базу для наземних і космічних служб радіозв’язку, включаючи розподіл частот;

- процес подання документів для отримання нових частотних присвоєнь, а також інформацію щодо відповідного програмного забезпечення та інструментів;

- оновлену інформацію про поточну діяльність і актуальні теми, якими займаються дослідницькі групи радіозв’язку МСЕ.

Для НКЕК участь у Семінарі є важливою в контексті підготовки до Всесвітньої конференції радіозв’язку МСЕ 2023 року (ВКР-23), отримання кращих практик та обміну досвідом у сфері радіозв’язку та задля підтримки і просування інтересів України в рамках МСЕ спільно з колегами з інших державних органів.

Більше інформації тут.