Підсумки засідання НКЕК від 10 серпня 2022 року

Рішення НКЕК про розгляд проектів законів України та інших нормативно-правових актів

Відповідно до законів України «Про електронні комунікації» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку» Комісія прийняла постанову НКЕК «Про затвердження Правил взаємоз’єднання електронних комунікаційних мереж». Ця постанова буде подана на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Розглянувши проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 106», надісланий листом Міністерства фінансів України, Комісія погодила його із пропозиціями.

Відповідно до листа Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку електронних комунікаційних мереж» (щодо забезпечення умов для розвитку та відновлення електронних комунікаційних мереж)», реєстраційний номер 7544 від 08.07.2022, Комісія висловила позицію щодо доцільності його прийняття.

Відповідно до листа Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку електронних комунікаційних мереж» (щодо забезпечення умов для розвитку та відновлення електронних комунікаційних мереж)», реєстраційний номер 7544-1 від 22.07.2022, Комісія висловила позицію щодо недоцільності прийняття цього проекту у зв’язку із зауваженнями до нього.

Рішення НКЕК щодо інших питань

Відповідно до Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», враховуючи рішення Європейської комісії від 07.06.2022 про участь національного регуляторного органу України у роботі Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (2022/C 236/05), Комісія прийняла рішення схвалити участь НКЕК у роботі Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (далі – BEREC) та уповноважити члена НКЕК Мальон Л.В. представляти НКЕК у Раді регуляторів BEREC, правлінні Офісу BEREC і здійснювати загальну координацію роботи НКЕК у рамках BEREC.

Відповідно до Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», з метою забезпечення належної участі НКЕК у роботі Групи європейських регуляторів поштових послуг (далі – ERGP), враховуючи рішення Європейської ради про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі від 23.06.2022 та лист Голови ERGP від 08.07.2022 щодо набуття статусу постійного спостерігача НКЕК в ERGP та запрошення долучитися до її діяльності, Комісія прийняла рішення схвалити участь НКЕК у роботі Групи європейських регуляторів поштових послуг (ERGP) і визначити представником НКЕК у ERGP члена НКЕК Мальон Л.В., уповноваживши її здійснювати загальну координацію роботи НКЕК у заходах ERGP.