Реєстр постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг працює за новими стандартами законодавства та приймає заявки від суб’єктів

Ми слідкуємо за тим, щоб усі технології правомірно та сповна служили Україні та українцям! Господарська діяльність у сфері електронних комунікацій здійснюється на засадах загальної авторизації. Суб’єкти господарювання, які мають намір здійснювати господарську діяльність як постачальники електронних комунікаційних мереж та/або послуг, повинні протягом місяця від початку такої діяльності надіслати до НКЕК повідомлення про початок здійснення діяльності у сфері електронних комунікацій за затвердженими формами.

20 квітня 2022 року, після усіх етапів обговорень, дискусій та погоджень, Постановою НКЕК затверджено усі процедурні моменти ведення нового Реєстру, форми повідомлень та переліки послуг відповідно до Закону "Про електронні комінікації".

Усіх, хто хоче забезпечувати українців надійним зв’язком та Інтернетом, просимо сюди.

Взаємодія з питань реєстрації постачальників відбувається в електронному вигляді, але для загального доступу Реєстр закритий із 24.02.2022 і до завершення воєнного стану в Україні.

Сьогодні, 09 червня, лави постачальників послуг офіційно поповнила компанія Starlink Ukraine, яка стала номером один у новому Реєстрі постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг.