Операторами досягнуто базової домовленості щодо перерозподілу радіочастотного ресурсу в діапазоні 900 МГц на виконання Указу Президента України В. Зеленського

З метою забезпечення максимального покриття території України сучасними мережами рухомого (мобільного) зв’язку, надання широкосмугового доступу до Інтернету в рамках виконання Указу Президента України від 8 липня 2019 року № 497/2019 «Про деякі заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету» оператори мобільного зв’язку України (ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ВФ Україна», ТОВ «лайфселл») під керівництвом НКРЗІ, за загальною координацією Офісу Президента України, а також за участю Громадської організації «Офіс ефективного регулювання» (BRDO), Української асоціації операторів зв'язку «ТЕЛАС», досягли принципової базової домовленості щодо перерозподілу радіочастотного ресурсу в діапазоні 900 МГц, зокрема визначивши його розміри для забезпечення максимального та ефективного використання радіочастотного ресурсу України кожним оператором.

Необхідним наступним кроком щодо усунення фрагментації радіочастотного ресурсу України у цьому діапазоні має стати узгодження учасниками його регіонального розподілу та знаходження компромісного рішення щодо встановлення у відповідних умовах ліцензії особливих умов стосовно покриття населених пунктів та автомобільних доріг.

Після досягнення остаточних домовленостей відповідні проекти рішень будуть направлені для їх прийняття/погодження Урядом та іншими державними органами.

НКРЗІ продовжує роботу щодо зменшення цифрового розриву та забезпечення населення якісними послугами мобільного зв’язку.