Відбулось спільне засідання дорадчих органів НКРЗІ

17 січня 2014 року у Будинку зв’язку відбулось спільне засідання дорадчих органів НКРЗІ - Громадської ради, Науково-технічної ради та Науково-експертної ради. У роботі засіданні взяв участь Голова НКРЗІ Петро Яцук та члени Комісії, а також керівники провідних структурних підрозділів НКРЗІ. Головна тема засідання - аналіз діяльності дорадчих органів НКРЗІ в контексті сучасних тенденцій і перспектив розвитку сфери зв’язку та інформатизації.

Відкрила засідання голова Науково-технічної ради НКРЗІ Ірина Поліщук, член НКРЗІ. Вона привітала його учасників та відзначила, що проведення цього заходу у форматі спільної зустрічі трьох рад НКРЗІ зумовлено тим, що Комісія розглядає роботу дорадчих органів як комплексну систему, один з важливих елементів системи зворотного зв’язку, що забезпечує виваженість та ґрунтовне опрацювання рішень Комісії та має дати синергетичний ефект саме від взаємодії науки, експертного співтовариства, бізнесу і громадськості.

Відповідно до порядку денного учасники засідання розглянули питання щодо діяльності дорадчих органів НКРЗІ у 2013 році та основних напрямків роботи на 2014 рік.

Аспекти сучасних тенденцій розвитку сфери зв’язку та інформатизації були розкриті у виступах представників дорадчих органів НКРЗІ. Так, роль Громадської ради НКРЗІ у розв’язанні проблемних питань, що стоять перед вітчизняною галуззю ІКТ виклав у своєму виступі заступник голови Громадської ради НКРЗІ Олександр Орєхов. Виступ заступника голови Науково-технічної ради НКРЗІ Галини Колченко був присвячений місцю науки та науково-технічної підтримки сучасних тенденцій розвитку сфери зв’язку та інформатизації.

Питання удосконалення нормативно-правового регулювання з точки зору забезпечення сталого розвитку сфери зв’язку та інформатизації було висвітлено у доповіді голови Науково-експертної ради НКРЗІ Андрія Омельченка.

Докладніше про діяльність дорадчих органів НКРЗІ у 2013 році доповіли керівники дорадчих органів Комісії: голова Громадської ради НКРЗІ Володимир Коляденко, голова Науково-технічної ради НКРЗІ Ірина Поліщук та голова Науково-експертної ради НКРЗІ Андрій Омельченко.

Підбиваючи підсумки засідання, Голова НКРЗІ Петро Яцук окреслив низку завдань, що стоять сьогодні перед вітчизняною галуззю інфокомунікацій, національним регулятором та дорадчими органами.

Керівник НКРЗІ відзначив, що з огляду на масштабність цих завдань та їх загальнодержавну і суспільну вагу, вкрай важливою є консолідація зусиль держави, бізнесу, науки та громадськості навколо вирішення нагальних проблем вітчизняної сфери інфокомунікацій. Така концентрація зусиль усіх гравців неможлива без співпраці НКРЗІ з громадськістю та експертним співтовариством, відтак у цьому контексті особливої ваги набуває важливість ефективності співпраці НКРЗІ з дорадчими органами. Голова НКРЗІ подякував усім членам дорадчих органів за активну роботу та висловив сподівання, що вагомий потенціал громадськості, бізнесу, наукового та експертного співтовариства й надалі допомагатиме Комісії у прийнятті ефективних рішень.

Рішенням засідання роботу дорадчих органів у 2013 році в цілому визнано задовільною.