НКРЗІ прийняла рішення про проведення тендеру на отримання ліцензій для впровадження зв’язку нового покоління 4G в діапазоні 2600 МГц

Керуючись Законом України «Про радіочастотний ресурс України» та на виконання Указу Президента України від 21.07.2015 № 445 «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління», НКРЗІ на засіданні 7 листопада 2017 року прийняла рішення провести тендер на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології «Міжнародний рухомий (мобільний) зв'язок IMT» в смугах радіочастот 2510-2545 МГц, 2565-2570 МГц, 2630-2665 МГц, 2685-2690 МГц (далі – тендер).

До 10 листопада цього року на веб-сторінці Комісії та в офіційному Бюлетені НКРЗІ буде опубліковано Оголошення про проведення тендеру та Умови тендеру, що гарантуватиме дотримання засадничого принципу забезпечення рівних умов отримання радіочастотного ресурсу України на прозорих і недискримінаційних засадах. Згідно із затвердженим Оголошенням про проведення тендеру, повідомлення про намір взяти участь у тендері та інші документи тендерної пропозиції прийматимуться НКРЗІ із 13 листопада по 22 грудня 2017 року включно.

Датою початку тендеру, яка є датою визначення серед претендентів на участь у тендері вже безпосередньо його учасників, затверджено 23 січня 2018 року. Тендер відбуватиметься на відкритій і прозорій основі шляхом проведення торгів «з голосу» (спосіб проведення торгів, коли учасники голосом по черзі згідно з реєстраційними номерами, що визначені в довідках про реєстрацію, пропонують ціну за лот у національній валюті України з урахуванням кроку підвищення цінової пропозиції на торгах «з голосу»). Це сприятиме підтриманню конкурентного середовища на ринку телекомунікаційних послуг та максимальному наповненню державного бюджету. Проведення власне торгів «з голосу» та визначення переможців попередньо заплановано на кінець січня 2018 року.

На цьому ж засіданні було прийнято рішення утворити Тендерну комісію з проведення тендеру та затвердити її склад, а також поінформувати Уряд про Умови тендеру.

У зв`язку із надходженням до НКРЗІ офіційних заяв від операторів телекомунікацій щодо наміру вивільнити діапазон 1800 МГц для можливості впровадження у ньому також нової технології, Комісія планує розглянути у першій декаді грудня 2017 року питання щодо проведення тендеру на отримання ліцензій для впровадження 4G у зазначеному діапазоні.


Більш детальна інформація щодо тендеру на 4G у діапазоні 2600 МГц знаходиться тут.