Рішення № 101 від 16.03.2021
Про представлення плану заходів щодо поетапного створення та розгортання загальнонаціональної постійно діючої Системи моніторингу якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку та доступу до Інтернету для забезпечення всебічного періодичного інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг

Відповідно до статті 19 Закону України «Про телекомунікації», Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1067, беручи до уваги прийняття Верховною Радою України Закону України «Про електронні комунікації» від 16 грудня 2020 року № 1089-IX, розглянувши листи Міністерства цифрової трансформації України від 22 лютого 2021 року № 1/04-4-1802 та Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 18 лютого 2021 року № 16/03/01-258, та враховуючи результати спільної робочої наради представників Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Міністерства цифрової трансформації України та Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, проведеної 11 березня 2021 року, з метою виконання підпункту 3 пункту 4 плану заходів щодо підвищення якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку на 2020-2022 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 1189-р, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації,

ВИРІШИЛА:

1. Представити план заходів щодо поетапного створення та розгортання загальнонаціональної постійно діючої Системи моніторингу якості послуг рухомого (мобільного) зв’язку та доступу до Інтернету для забезпечення всебічного періодичного інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг (далі – план заходів), що додається.

2. Департаменту державного нагляду забезпечити направлення цього рішення до Міністерства цифрової трансформації України та Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державного підприємства «Український державний центр радіочастот».

3. Рекомендувати Міністерству цифрової трансформації України (за згодою), Адміністрації державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (за згодою), державному підприємству «Український державний центр радіочастот» (за згодою) враховувати завдання та заходи, передбачені цим планом заходів.

4. Контроль за виконанням заходів, передбачених планом заходів покласти на Департамент державного нагляду.

5. Департаменту забезпечення діяльності оприлюднити це рішення шляхом його розміщення на офіційній сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет.

Голова НКРЗІ

Олександр ЖИВОТОВСЬКИЙ