Рішення № 383 від 06.10.2020
Про деякі питання регулювання послуг міжнародного роумінгу

Відповідно до пункту 22 статті 18 Закону України «Про телекомунікації», статті 4 Закону України «Про міжнародні договори України», підпункту 45 пункту 4 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 № 1067/2011, Указу Президента України від 08.05.2012 № 306 «Питання здійснення зовнішніх зносин національними комісіями, що здійснюють державне регулювання природних монополій, у сфері зв’язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг», розглянувши проект Угоди про регулювання послуг міжнародного роумінгу у мережах мобільного зв’язку загального користування країн Східного партнерства, розроблений у рамках діяльності Експертної робочої групи з питань роумінгу Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства, з метою практичного впровадження ініціативи України щодо створення «об’єднаного комерційного поля» послуг рухомого (мобільного) зв’язку країн Східного партнерства, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації

ВИРІШИЛА:

1. Ініціювати підготовку пропозицій щодо укладання міжнародного договору України про регулювання послуг міжнародного роумінгу у мережах мобільного зв’язку загального користування країн Східного партнерства.

2. Схвалити проект Угоди про регулювання послуг міжнародного роумінгу у мережах мобільного зв’язку загального користування країн Східного партнерства.

3. Відділу з міжнародних питань та європейської інтеграції спільно з Департаментом правового забезпечення в установленому порядку забезпечити підготовку та подання необхідних документів до заінтересованих державних органів.

4. Департаменту забезпечення діяльності оприлюднити це рішення шляхом його розміщення на офіційній сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет.

Голова НКРЗІ

Олександр ЖИВОТОВСЬКИЙ