Відбулося чергове засідання Наглядового комітету проєкту Twinning

22 травня 2020 року у форматі відеоконференції, враховуючи карантинні заходи, вжиті країнами світу у зв’язку із пандемією COVID-19, відбулося чергове засідання Наглядового комітету проєкту Twinning “Посилення регуляторної спроможності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, у сфері доступу до ринку та системи моніторингу якості послуг” (далі – Проєкт), який реалізовується в НКРЗІ з 08 вересня 2019 року.

У засіданні взяли участь керівник Проєкту від України Олександр Животовський (Голова НКЗРІ), керівник Проєкту від країни-члена ЄС Феліксас Доброволскіс (Генеральний директор Регуляторного органу зв’язку Литовської Республіки (RRT), постійний радник Проєкту Гедріус Пурас (заступник генерального директора RRT), партнер постійного радника Проєкту Наталія Ладо (начальник Відділу з міжнародних питань та європейської інтеграції НКРЗІ), керівники компонентів Проєкту від НКРЗІ та європейських партнерів, координатор Проєкту від Представництва ЄС в Україні Світлана Дідківська, а також представниця Адміністративного офісу програми Twinning Юлія Єрченко.

У ході засідання Наглядового комітету обговорено основні досягнення, проблемні питання другого кварталу реалізації Проєкту та майбутні дії із урахуванням карантинних заходів, кореляцію Проєкту з іншими проєктами, у яких наразі бере участь НКРЗІ, окремі питання ухвалення нового законодавства в галузі телекомунікацій. Зокрема, європейські експерти наголосили на готовності надати експертну оцінку проєктів актів законодавства, у частині тематик реалізації Проєкту, які наразі знаходяться на розгляді у Верховній Раді України, або ж перебувають на стадії розробки. Олександр Животовський подякував європейським партнерам за підтримку та експертну оцінку, яка надається в рамках реалізації Проєкту, що наразі є надзвичайно актуальним.

За результатами обговорень керівниками Проєкту було погоджено квартальний звіт та ковзаючий план роботи на наступний квартал реалізації Проєкту. Попередньо засідання наступного Наглядового комітету Проєкту заплановано на 07.08.2020.