Представники НКРЗІ взяли участь у роботі 8-го засідання Експертної робочої групи з питань незалежності регуляторів та розвитку широкосмугового зв’язку

03-04 жовтня 2019 року у м. Іракліон (Грецька Республіка) відбулося 8-ме засідання Експертної робочої групи з питань незалежності регуляторів та розвитку широкосмугового зв’язку (IRB EWG) Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства (далі – 8-ме засідання IRB EWG).

Організатором зазначеного заходу виступив Національний орган з управління та регулювання у сфері комунікацій Румунії (ANCOM), у якості головуючого групи, за підтримки Європейської Комісії.

Загалом, у роботі 8-го засідання IRB EWG взяли участь експерти шести країн Східного партнерства, представники національних регуляторних органів держав-членів ЄС – Чеської Республіки, Латвійської та Литовської Республік, Республіки Польща, а також експерти проєкту EU4Digital, та представники Світового банку.

Головною метою 8-го засідання IRB EWG було обговорення та прийняття важливих рішень з ключових тем документа “20 очікуваних результатів до 2020 року: фокусування на ключових пріоритетах та відчутних результатах Східного партнерства”.

Протягом двох насичених роботою днів учасники 8-го засідання IRB EWG мали можливість заслухати та обговорити проміжні звіти у рамках реалізації проєкту технічної допомоги “EU4Digital: стратегії розвитку широкосмугового доступу у регіоні Східного партнерства” з представниками Світового банку.

Окрім того, експерти IRB EWG спільно з експертною групою проєкту EU4Digital (E&Y) представили учасникам заходу методологію оцінювання незалежності національних регуляторних органів електронних комунікацій для країн Східного партнерства в рамках проєкту EU4Digital. Відтак, представниками як європейських національних регуляторних органів, так і національних регуляторних органів країн Східного партнерства, були представлені презентації з питань аналізу ринку і найкращі практики держав-членів ЄС.

Участь представників НКРЗІ у 8-му засіданні IRB EWG є важливою з огляду на активну діяльність національного регуляторного органу України у рамках ініціативи “Східне партнерство” загалом, та Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства зокрема, що в свою чергу сприяє вивченню кращого європейського досвіду з таких актуальних питань, як зміцнення незалежності національного регуляторного органу.