Представник НКРЗІ взяв участь у Міністерській програмі GSMA Всесвітнього конгресу мобільного зв’язку

У період з 25 по 27 лютого 2019 року представник НКРЗІ взяв участь у Міністерській програмі GSMA Всесвітнього конгресу мобільного зв’язку (далі – Програма), яка відбулася у м. Барселона, Королівство Іспанія.

Всесвітній конгрес мобільного зв’язку (Mobile World Congress, MWC) – одна з найбільших у світі виставок мобільної індустрії, паралельно з якою щорічно проводиться конгрес за участю лідерів галузі мобільного зв’язку, виробників і власників контенту з усього світу. Цьогоріч більше 109 тисяч відвідувачів з більш ніж 198 країн відвідали MWC. Понад 55 відсотків учасників – високопосадовці, включаючи понад 7 900 керівників компаній.

Невід’ємною складовою MWC є Міністерська програма (далі – Програма), яка пропонує міністрам, представникам національних регуляторних органів електронних комунікацій, міжнародних організацій, компаній та високопосадовцям з усього світу унікальний форум для обговорення ключових подій та політичних тенденцій у галузі мобільного зв’язку. Цього року Програма розширила традиційне коло дискусійних питань щодо політики та регулювання з новим акцентом на «мобільних та нових цифрових громадянах». У Програмі взяли участь 190 делегацій зі 150 країн світу і 40 міжнародних організацій, загальна кількість учасників яких перевищила 2000.

Так, у ході панельних дискусій, виступів, прес-конференцій, що відбувалися, ключовими темами для обговорення стали: майбутня безпека мереж 5G, розвиток штучного інтелекту, розбудова «розумних міст», запобігання утворення нового цифрового розриву, питання розподілу спектру у контексті розвитку новітніх технологій.

У рамках Програми для представників національних регуляторних органів електронних комунікацій було організовано окреме обговорення впровадження та ефективності нових підходів та моделей у сфері регулювання електронних комунікацій, зважаючи на розвиток новітніх технологій (панельна дискусія «Спитайте у регулятора»). Очільники національних регуляторів Республіки Колумбія (Комісія з регулювання зв’язку), Мексиканських Сполучених Штатів (Федеральний інститут телекомунікацій), Руанди (Орган з питань регулювання комунальних послуг), Республіки Індія (Орган з регулювання телекомунікацій) та Сполучених Штатів Америки (Федеральна комісія з питань зв’язку) представили інноваційні підходи до регулювання електронних комунікацій за сучасних умов та результати впровадження реформ, а також обговорили можливі виклики та труднощі у вирішенні актуальних проблем сьогодення.

Участь представника НКРЗІ у Програмі сприяла покращенню іміджу нашої країни, надала можливість налагодити діалог з іноземними партнерами, обмінятися ідеями та думками з провідними фахівцями з питань, які порушувалися у ході тематичних сесій, а також поглибити двосторонні робочі відносини з представниками регуляторних органів інших країн. У ході вищезазначеного заходу представник НКРЗІ ознайомився з досвідом щодо питань, пов’язаних з провідними тенденціями у сфері регулювання електронних комунікацій, впровадження новітніх технологій та основних тенденцій розвитку галузі.