Голова НКРЗІ бере участь у Глобальному симпозіумі для регуляторних органів 2018 року

Цими днями (09-12 липня 2018 року), в Женеві відбувається Глобальний симпозіум для регуляторних органів 2018 року Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), участь в якому бере Голова НКРЗІ Олександр Животовський.

Глобальні симпозіуми для регуляторних органів (GSR) проводяться щорічно, починаючи з 2000 року. Їх головною метою є обмін думками і досвідом щодо найбільш актуальних питань регулювання, обговорення питань забезпечення інструментів для ефективної політики, правового та нормативного середовища у секторі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ).

Цього року GSR-18 присвячено тематиці: «Нові межі регулювання». Зокрема, предметом дискусій є такі питання, як цифрова трансформація, що відбувається у секторах ІКТ, і створює нові регуляторні виклики, спрямовані на розвиток нових технологій, таких як штучний інтелект (АІ), Інтернет речей (ІоТ) та технологія 5G; кібербезпека і нові бізнес-моделі, а також розширення рамок за межі традиційного регулювання телекомунікацій/ІКТ.

Участь у заході беруть керівники національних регуляторних органів електрозв’язку / ІКТ (далі – НРО) з усіх регіонів світу, керівництво МСЕ, міжнародні організації та інституції (СОТ, Світовий Банк, BEREC та ін.), а також представники таких галузевих компаній як Microsoft Corporation, Facebook, Space X та багато інших.

Захід пропонує широкі можливості для налагодження двосторонніх відносин з представниками НРО, обміну досвідом з іншими членами Бюро розвитку телекомунікацій МСЕ (ITU-D) щодо нових технологій та бізнес-моделей для всебічного забезпечення послугами ІКТ.

У рамках GSR-18 відбуваються Глобальний діалог регуляторних органів, а також сегменті панелі для НРО та галузевих організацій.

GSR-18 завершиться прийняттям регуляторними органами набору керівних вказівок на основі прикладів передового досвіду.

Участь у заході Голови НКРЗІ – це передусім можливість долучитись до діалогу з питань глобальних тенденцій регулювання та подальшого розвитку сектору ІКТ між зацікавленими сторонами на національному та міжнародному рівнях, відслідковувати нові тренди у світі технологій та політики регулювання, а також долучитися до формування кращих практик з порушених питань.

Окрім того, на полях GSR-18 Голова НКРЗІ провів зустріч з Директором Бюро розвитку телекомунікацій МСЕ Брахіма Сану з метою обговорення співробітництва та питань, що становлять спільний інтерес для України та МСЕ.