У Женеві відбувся 1-й міжрегіональний семінар-практикум МСЕ з підготовки до Всесвітньої конференції радіозв’язку 2019 року

Представник НКРЗІ у складі делегації України взяв участь у роботі 1-го міжрегіонального семінару-практикуму Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) з підготовки до Всесвітньої конференції радіозв’язку 2019 року (ВКР-19) (далі – Семінар), що відбувся у м. Женева, Швейцарська Конфедерація, з 21 по 22 листопада 2017 року.

Зважаючи на те, що порядок денний ВКР-19 містить 25 основних питань та, відповідно, підпитань, які в процесі роботи МСЕ було вирішено виокремити, з огляду на їх важливість, тож загалом порядок денний ВКР-19 на даний час складається з понад 30 питань, МСЕ організував перший захід у такому форматі задля спільного обговорення зазначених питань.

У ході Семінару було представлено проекти позицій всіх регіональних організацій, а саме: Європейської конференції адміністрації зв’язку (СЕРТ), Регіонального об’єднання країн СНД (РСЗ), Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АРТ), Американського регіону (CITEL), Африканського регіону (АТU) з 33 питань порядку денного ВКР-19.

Під час пленарних виступів, свою позицію з важливих питань представили такі міжнародні організації, як Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO), Міжнародна морська організація (IMO), Всесвітня метеорологічна організація (WMO), GSM Асоціація (GSMA), Європейське космічне агентство (ESA) та Арабська група з питань управління спектром (ASMG). Виступили також голови дослідних комісій Сектору радіозв’язку МСЕ.

Семінар надав можливість учасникам проаналізувати наявність протиріч чи несумісних розбіжностей в позиціях регіональних організацій, що може ускладнити розгляд питань порядку денного під час ухвалення рішень у ході ВКР-19. Тому, враховуючи обмежені терміни проведення ВКР-19, та беручи до уваги ряд факторів, МСЕ намагається створити умови задля можливості максимально пропрацювати кожне з питань порядку денного, зблизити та гармонізувати позиції всіх регіональних організацій задля успішного та швидкого знаходження консенсусу в ході роботи ВКР-19.

Участь представника НКРЗІ у роботі Семінару є важливою з огляду на отриманий досвід та інформацію, яка в свою чергу буде використана для підготовки до другої сесії Підготовчих зборів до ВКР-19 (ПЗК19-2) та Асамблеї радіозв’язку 2019 року (АР-19), в частині, що належить до компетенції НКРЗІ.