WTIS-2017: Перетворення нових технологій в економічні перспективи шляхом використання даних більш високої якості

14-16 листопада 2017 року у м. Хаммамет, Туніська Республіка, відбувся 15-й Симпозіум з питань всесвітніх показників у сфері електрозв’язку/ІКТ Міжнародного союзу електрозв’язку (WTIS-17), участь у якому, зокрема, взяли і представники НКРЗІ.

У ході WTIS-17 відбулися дискусії високого рівня за участі представників регуляторних органів у сфері електрозв’язку і національних статистичних служб з метою обговорення їхньої ролі у створенні здорового інвестиційного клімату та поліпшенні стану статистичних даних ІКТ для підтвердження потенціалу зростання ринку та залучення інвестицій. Інші засідання WTIS-17 були присвячені питанням вимірювань, пов’язаних з новими потребами в даних для цифрової економіки, інноваціям та новими тенденціями у сфері ІКТ.

Також у рамках заходу Міжнародним союзом електрозв’язку було представлено Індекс розвитку ІКТ (IDI), який є всесвітнім інструментом для порівняння, що дає можливість відстежувати прогрес країн у розвитку їх інформаційного суспільства.

Участь представників НКРЗІ у 15-му Симпозіумі з питань всесвітніх показників у сфері електрозв’язку/ІКТ є важливою для ознайомлення з основними перспективами, викликами та кращими практиками впровадження нових технологій, інформатизації та розвитку інформаційного суспільства, а також розширення міжнародного співробітництва.