У Києві відбулася двостороння зустріч з представниками Офісу електронних комунікацій Республіки Польща

14-15 вересня 2017 року у м. Київ на базі Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) відбулася двостороння зустріч з представниками Офісу електронних комунікацій Республіки Польща (ОЕK) з питань використання смуги частот 880-890 МГц у прикордонних районах (далі - Зустріч).

Українська сторона, на чолі з Головою НКРЗІ Олександром Животовським, була представлена експертами НКРЗІ, представниками Адміністрації Держспецзв’язку, УДЦР, Генерального штабу Збройних Сил України та ТОВ «Інтертелеком».

Польська сторона, на чолі з Президентом ОЕК Марчіном Чіхи, була представлена делегатами від ОЕK та представниками двох операторів: Aero2 і P4.

Метою Зустрічі було підбиття підсумків проведених заходів щодо мінімізації дії завад від засобів системи зв’язку CDMA України засобам UMTS Польщі та опрацювання подальших дій заінтересованих сторін стосовно ефективного використання частот у прикордонній зоні.

У ході дводенної Зустрічі Сторони обговорили комплекс питань, пов’язаних з використанням радіозасобів у смузі частот 880-890 МГц, скоординували подальші дії, направлені на ефективне використання спектру в майбутньому.

В подальшому планується продовження двостороннього співробітництва з ОЕК шляхом листування та взаємодії в ході спільної участі в заходах Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), Європейській конференції адміністрацій зв’язку (СЕПТ) та Північно-Східного форуму з імплементації цифрового дивіденду (NEDDIF) за напрямками: міжнародна координація частотних присвоєнь двох країн, узгодження умов забезпечення електромагнітної сумісності при впровадженні нових радіотехнологій в прикордонних районах двох країн, виявлення та усунення шкідливих радіозавад.