У НКРЗІ відбулася зустріч з делегацією Державного поштового бюро Китайської Народної Республіки

07 вересня 2017 року відбулася зустріч представників НКРЗІ з делегацією Державного поштового бюро Китайської Народної Республіки.

У рамках зустрічі сторони обговорили особливості діяльності державних регуляторних органів обох держав у сфері поштового зв’язку, обмінялися думками стосовно можливості інтенсифікації двостороннього співробітництва, зокрема з питань реформування та взаємовигідного розвитку поштового сектору, а також з питань забезпечення надання універсальних поштових послуг, регулювання ринку послуг поштового зв’язку, взаємодії України та КНР у рамках діяльності Всесвітнього поштового союзу (ВПС).

У контексті обговорення двостороннього співробітництва було також порушено питання співпраці між обома країнами в рамках запропонованої КНР у 2013 році ініціативи “Belt and Road”, яка є своєрідною дорожньою картою, стратегією, яка зосереджується на зв’язках та співпраці між Євразійськими країнами та має забезпечити перспективний план глобального економічного розвитку в новому світовому порядку. “Belt and Road” - це наземний економічний пояс, маршрути якого охоплюють більш ніж 60 країн та регіонів з Азії до Європи через Південно-Східну Азію, Південну Азію, Центральну Азію, Західну Азію та Близький Схід, що в даний час становить близько 30 відсотків світового ВВП і більше 35 відсотків світової торгівлі.

За словами представників Державного поштового бюро КНР залучення України до даної ініціативи, зокрема у частин реалізації проекту з розвитку ведення бізнесу онлайн, надасть можливість посилити співробітництво та координацію у сфері надання послуг поштового зв’язку між обома країнами, зважаючи на великий потенціал України у цій сфері, що призведе до подальшого економічного розвитку та зростання.

У свою чергу Голова НКРЗІ Олександр Животовський зазначив, що ініціативи КНР щодо інтенсифікації відносин та взаємовигідного розвитку поштового сектору у рамках діяльності ВПС, міжнародної та двосторонньої діяльності завжди знайдуть підтримку з української сторони, адже ми зацікавлені у розвитку відносин між регуляторними органами обох держав та створенні нових можливостей для плідного співробітництва.

Проведення двосторонньої зустрічі між представниками НКРЗІ та Державного поштового бюро КНР засвідчила готовність двох країн до діалогу у сфері поштового зв’язку, дієвої співпраці з метою вирішення як проблемних питань українсько-китайського співробітництва, так і започаткування й реалізації нових ініціатив, що сприятимуть поглибленню існуючого взаєморозуміння. Разом із тим, вивчення досвіду іноземних партнерів у галузі поштового зв’язку та поглиблення двостороннього співробітництва сприятиме розвитку галузі поштових послуг України.