НКРЗІ та Офіс електронних комунікацій Республіки Польща продовжують поглиблювати двостороннє співробітництво

У травні 2016 року, НКРЗІ спільно з Офісом електронних комунікацій Республіки Польща (ОЕК) у рамках розширення та поглиблення двостороннього співробітництва започаткували спільних проект “Посилення спроможності НКРЗІ у сфері регулювання за допомогою ОЕК у запроваджені реформ у галузі телекомунікацій та поштового сектору, зокрема, з акцентом на законодавство ЄС” (далі - Проект).

Проект реалізовується у рамках програми “Польська допомога” і координується Міністерством закордонних справ Республіки Польща.

Головною метою Проекту є поглиблення співпраці між національними регуляторними органами у сфері електронних комунікацій обох країн, налагодження більш тісної комунікації на рівні експертів НКРЗІ та ОЕК, а також вивчення кращого досвіду Республіки Польща у сфері регулювання галузі телекомунікацій та поштового сектору.

Реалізація Проекту запланована на період з червня по грудень 2016 року, у рамках якого заплановано організувати та провести три навчальні візити та два навчальні практикуми за визначеними тематиками. Зокрема, для подальшого опрацювання експертами з обох сторін, було визначено наступні теми:

  • регулювання ринку поштових послуг;
  • розподіл та використання номерного ресурсу, телекомунікаційні мережі, віртуальні оператори мобільного зв’язку (MVNO), послуги з перенесення номерів (MNP), бази даних перенесених номерів та якості телекомунікаційних послуг;
  • розподіл та використання радіочастотного ресурсу (радіочастотний менеджмент);
  • цифровий порядок денний для Європи 2020: вивчення досвіду Республіки Польща.
  • аналіз ринків.

В цілому участь у Проекті візьме понад 40 експертів НКРЗІ та ОЕК.

Досвід польських експертів дозволить удосконалити і гармонізувати телекомунікаційний і поштовий ринки України, а також надасть можливість наблизити нормативно-правову базу до норм і стандартів країн Європейського Союзу.

Започаткування та реалізація Проекту передусім засвідчує готовність НКРЗІ та ОЕК і надалі підтримувати тісний рівень як двостороннього так і багатостороннього співробітництва, реалізовувати спільні проекти, а також обмінюватися кращим досвідом як збоку ОЕК так і НКРЗІ на благо галузей телекомунікацій обох країн.