Рішення № 111 від 01.03.2016
Про результати аналізу ринку послуг транзиту трафіка на мережах фіксованого та рухомого (мобільного) телефонного зв’язку і накладення на операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою регуляторних зобов’язань

Відповідно до пунктів 10-1 та 14 частини першої статті 18 Закону України «Про телекомунікації», Порядку аналізу ринків послуг пропуску трафіка та визначення операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою, затвердженого рішенням Національної комісії з питань регулювання зв`язку України від 25.08.2011 № 444 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.09.2011 за № 1078/19816 (далі – Порядок), враховуючи результати аналізу ринку послуг транзиту трафіка на мережах фіксованого та рухомого (мобільного) телефонного зв’язку (додаток 1 до цього рішення), проведеного відповідно до рішення НКРЗІ від 22.09.2015 № 498 «Про аналіз ринків послуг пропуску трафіка» (зі змінами), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації

ВИРІШИЛА:

1. Визначити операторами телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку послуг транзиту трафіка на мережах фіксованого та рухомого (мобільного) телефонного зв’язку згідно з переліками таких операторів (додатки 2 – 4 до цього рішення).

2. Встановити, що на операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку послуг транзиту трафіка на мережах фіксованого та рухомого (мобільного) телефонного зв’язку, вказаних у пункті 1 цього рішення, накладаються з 01.03.2016 регуляторні зобов’язання відповідно до Закону України «Про телекомунікації» та пункту 8.2 Порядку.

3. Департаменту економічного аналізу в установленому порядку забезпечити передачу до Антимонопольного комітету України копії цього рішення разом з матеріалами, що містять дані про ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

4. Управлінню забезпечення діяльності оприлюднити це рішення шляхом його розміщення на офіційній сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет та опублікування в офіційному друкованому бюлетені.

 

Голова НКРЗІ

О.Животовський