НКРЗІ взяла участь у святкуваннях із нагоди 150-річчя Міжнародного союзу електрозв’язку

17 травня цього року світ відзначив 150-річчя з дня підписання першої Міжнародної телеграфної конвенції і створення Міжнародного союзу електрозв’язку (далі – МСЕ). За 150 років своєї діяльності Міжнародний союз електрозв`язку був і залишається центром і рушійною силою розвитку телекомунікаційної галузі у світі.

Основними досягненнями Союзу за роки його існування є гармонізація та регулювання радіочастотного спектру, стандартизація у секторі інформаційно-комунікаційних технологій, створення єдиного координаційного механізму та платформи для обговорення й вирішення нагальних питань галузі електронних комунікацій. Завдяки заходам, здійсненим МСЕ, протягом 150 років повністю змінився спосіб передачі та обміну інформацією, адже завдяки зусиллям МСЕ було запущено механізм забезпечення можливості розвитку ІКТ, запроваджено відповідні стандарти, залучено приватний сектор та провідні науково-освітні інституції до співпраці з метою побудови розвиненого світового суспільства.

У рамках святкування такої визначної події 15 травня 2015 року у приміщенні Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України відбулась урочиста церемонія спецпогашення поштової марки “150 років МСЕ”, створеної спеціально до святкування 150-ої річниці Міжнародного союзу електрозв’язку.

Участь у церемонії погашення взяли Голова НКРЗІ Олександр Животовський, Голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко, Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Володимир Звєрєв та Голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко. Також взяти участь в урочистостях були запрошені представники профільних підприємств та організацій.

У своїй вітальній промові Голова НКРЗІ відзначив надзвичайну важливість розвитку в Україні галузі зв’язку та інформаційно-комунікаційних технологій, особливо в контексті інноваційних тенденцій європейського та світового масштабу, а також наголосив на винятковій важливості сучасного стану речей у телекомгалузі України, адже саме зараз, особливо в рамках реалізації євроінтеграційних прагнень нашої держави, існує прекрасна можливість спільними зусиллями впровадити новітні технології та реалізувати нові стратегії, тим самим подолавши існуючі виклики, які гальмують розвиток галузі зв’язку та інформаційного суспільства.

Під час церемонії спецпогашення представники органів влади у сфері ІКТ та державних підприємств зв’язку поставили штемпелі та свої підписи на нових конвертах із маркою.