У Республіці Білорусь відбулося V Пленарне засідання Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства

24 квітня 2015 року в м. Мінськ (Республіка Білорусь) відбулося V Пленарне засідання Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства (далі - Мережа). У заході взяла участь делегація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на чолі з Головою НКРЗІ Олександром Животовським.

Організаторами V Пленарного засідання виступили Національна комісія зв’язку Грузії, у якості Координатора Мережі у 2015 році, та Міністерство зв’язку та інформатизації Республіки Білорусь, у якості країни-учасниці Мережі та приймаючої сторони.

Захід об’єднав не тільки представників країн Східного партнерства, а й країн-членів ЄС, а саме: Республіки Вірменія, Азербайджанської Республіки, Республіки Білорусь, Грузії, Республіки Молдова, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польща, Португальської Республіки, Румунії, Словацької Республіки, Угорщини та Королівства Швеція. На засіданні також був присутній представник Європейської Комісії.

За результатами зустрічі було внесено та затверджено зміни до Плану роботи Мережі на 2015 рік, прийнято рішення про створення двох експертних груп: експертна робоча група з питань бенчмаркінгу та експертна робоча група з питань діапазону 700 МГц, а також визначено тему для обговорення на спільному Пленарному засіданні BEREC-REGULATEL-EMERG-EaPeReg, яке планується провести у липні ц.р. у Королівстві Іспанія – “Розгортання широкосмугового зв’язку у сільській місцевості”.

Особлива увага заходу також була сфокусована на обговоренні потенційних кандидатур на пости Голови (Республіка Білорусь) та Заступника голови (Латвійська Республіка) Мережі на 2016 рік та прийнято рішення, що наступне Пленарне засідання буде проведене у м. Кишинів (Республіка Молдова), попередньо у листопаді 2015 року

Активна діяльність у заходах в рамках Східного партнерства загалом, та Мережі зокрема, є важливою євроінтеграційною складовою діяльності НКРЗІ, що сприяє зміцненню міжнародного авторитету України та національного регуляторного органу, а також сприяє вивченню кращого європейського досвіду з актуальних питань, подальшій двосторонній та багатосторонній співпраці, стимулюванню впровадження кращої регуляторної практики, моніторингу розвитку ринків телекомунікацій.