Представники НКРЗІ здійснили навчальний візит до Республіки Польща у рамках інструменту технічної допомоги TAIEX

НКРЗІ і надалі продовжує залучати інструменти технічної допомоги ЄС у своїй діяльності. Зокрема, у рамках реалізації інструменту технічної допомоги та обміну інформацією ТАІЕХ, у період з 28 по 29 квітня 2015 року делегація НКРЗІ перебувала з дводенним навчальним візитом у Офісі електронних комунікацій Республіки Польща (м. Варшава). Основною тематикою заходу стало практичне ознайомлення та вивчення питань організації та здійснення державного нагляду (контролю) у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом у Республіці Польща.

Під час навчальної поїздки, яка була сфокусована на питаннях координації на національному рівні в сфері телекомунікацій та використання радіочастотного ресурсу, представниками Офісу електронних комунікацій Республіки Польща (далі - ОЕК) було представлено провідний європейський досвід у зазначеній сфері на прикладі своєї країни. Представники НКРЗІ ознайомилися з поточним станом організації державного нагляду у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом, зокрема, щодо питань імплементації загальноєвропейських вимог із здійснення державного нагляду у національне законодавство у сфері електронних комунікацій.

Окрім того, у ході візиту члени делегації НКРЗІ також мали змогу ознайомитися з інструментом вимірювання параметрів послуг доступу до мережі Інтернет, що надаються постачальником кінцевому користувачу в широкосмугових мережах, побудованих за допомогою фондів ЄС.

Отримана інформація, матеріали та рекомендації ОЕК будуть використані у подальшій роботі НКРЗІ з метою адаптації національного законодавства стосовно державного нагляду у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом до нормативно-правової бази ЄС, а також під час організації та здійснення заходів державного нагляду у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України.

Загалом реалізація інструментів технічної допомоги ЄС сприяє не тільки налагодженню та поглибленню двостороннього співробітництва з країнами-членами ЄС, а також надає можливість вивчити кращий практичний європейський досвід за окремими напрямками у сфері телекомунікацій, що безумовно, сприяє наближенню національного законодавства до норм і стандартів ЄС і відповідає євроінтеграційним прагненням України.