Голова НКРЗІ Олександр Животовський узяв участь у 21-ому Пленарному засіданні Органу європейських регуляторів у сфері електронних комунікацій

Упродовж 4-5 грудня цього року у м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулося чергове 21-е Пленарне засідання Органу європейських регуляторів у сфері електронних комунікацій (BEREC). У рамках активної діяльності НКРЗІ у роботі Мережі регуляторних органів електронних комунікацій (далі – Мережа) та за її ініціативою як головуючої організації в цьому році, під час роботи ІІІ Пленарного засідання Мережі (квітень 2014 року, Грузія) було прийняте рішення про необхідність налагодження двосторонньої співпраці з BEREC.

На виконання зазначених домовленостей НКРЗІ спільно з Регуляторним органом зв’язку Литовської Республіки (RRT), у якості керівництва Мережі, започаткували дієвий діалог з Радою BEREC, результатом якого стало розроблення проекту Меморандуму про співробітництво між Мережею та BEREC. Відповідно до правил функціонування BEREC, Пленарні засідання є закритими і всі, хто не є членами BEREC, не можуть бути присутні на них. Однак за рішенням Ради BEREC, Голову НКРЗІ Олександра Животовського в якості Голови Мережі в 2014 році було запрошено взяти участь у сесії 1-го Пленарного дня (4 грудня), яка була присвячена співробітництву між BEREC та Мережею.

Під час зазначеної сесії Голова НКРЗІ висвітлив діяльність Мережі, її здобутки за два роки свого існування, а також окреслив основні напрямки діяльності на наступний рік, зауваживши, що однією з ключових сфер, які передбачені проектом Плану роботи Мережі на 2015 рік, є двостороння співпраця з BEREC. Разом із тим, Олександр Животовський представив проект Меморандуму між Мережею та BEREC. Загалом під час роботи сесії сторони обговорили потенційні сфери співпраці, що сприятиме поглибленню двостороннього співробітництва, а також текст Меморандуму між Мережею та BEREC і можливість його укладання в найближчому майбутньому.

Дієвий діалог із такою європейської інституцією сприятиме стійкості Мережі в її подальшому функціонуванні, а також слугуватиме гармонізації та наближенню національних законодавств до стандартів ЄС країн Східного партнерства загалом та України зокрема.

Голова НКРЗІ обговорив перспективи поглиблення двосторонньої співпраці з низкою європейських країн, зокрема, такими як: Литовська Республіка, Португалія, Швеція та ін., та заручився підтримкою європейської телекомспільноти у питаннях збереження миру та територіальної цілісності України. Загалом головування в Мережі є важливою євроінтеграційною складовою діяльності НКРЗІ, що сприяє зміцненню міжнародного авторитету України та національного регуляторного органу, а участь у Пленарному засіданні BEREC сприятиме подальшій двосторонній та багатосторонній співпраці, стимулюванню впровадження кращої регуляторної практики, моніторингу розвитку ринків телекомунікацій тощо.