Мережа регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства та Орган європейських регуляторів електронних комунікацій підписали Меморандум про співробітництво

Як вже повідомлялося раніше, у період з 04 по 05 грудня у м. Брюссель (Королівство Бельгія) відбулося чергове Пленарне засідання Органу європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC).

Представники чотирьох країн Східного партнерства, а саме: Республіка Вірменія, Грузія, Республіка Молдова та Україна були запрошені до участь в останній сесії 1-го Пленарного дня (04 грудня ц.р.), яка була присвячена співробітництву між Мережею регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства (далі – Мережа) та BEREC.

У рамках згадуваної сесії, окрім потенційних напрямків майбутньої співпраці, відбулося обговорення проекту Меморандуму про співробітництво між Мережею та BEREC. У ході цих обговорень, усіма учасниками заходу було схвалено проект Меморандуму та прийнято рішення про його підписання.

Меморандум укладено на дворічний період, з можливістю продовження його дії за згодою обох сторін, а також визначає форму та перелік сфер, за якими буде реалізовуватися двостороннє співробітництво між Мережею та BEREC протягом зазначеного періоду.

Підписання зазначеного документа та його практична реалізація з європейською інституцією BEREC, що об’єднує регуляторні органи електронних комунікацій країн-членів ЄС, сприятиме стійкості Мережі в її подальшому функціонуванні, а також слугуватиме гармонізації та наближенню національних законодавств до стандартів ЄС країн Східного партнерства загалом, та України зокрема.