Рішення № 144 від 11.03.2014
Про розгляд питання щодо запровадження технологічної нейтральності

За результатами опрацювання звернення Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної і антимонопольної політики від 06.03.2014 № 04-29/13-86 (додається) щодо запровадження технологічної нейтральності шляхом внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 № 815 (далі - План), а саме, включення до розділу 1 Плану нових смуг радіочастот для радіотехнології UMTS та радіотехнології LTE, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації
ВИРІШИЛА:

1. Звернутись до користувачів радіочастотного ресурсу України, які здійснюють операторську діяльність, Генерального Штабу Збройних Сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, профільних комітетів Верховної Ради України, профільних громадських організацій у галузі зв’язку із запитом стосовно надання пропозицій щодо доцільності запровадження технологічної нейтральності шляхом внесення змін до Плану, а саме, включення до розділу 1 Плану смуг радіочастот радіотехнології UMTS та радіотехнології LTE.
Уповноважити Голову НКРЗІ підписати відповідний запит.

2. Члену НКРЗІ Уласенко О.М., Департаменту регулювання та ліцензування:
забезпечити створення робочої групи для опрацювання відповідей на запит, зазначений у пункті 1 цього рішення;
провести перше засідання робочої групи 18.03.2014.

3. Робочій групі, утвореній згідно з пунктом 2 цього рішення, за результатами розгляду відповідей на запит підготувати висновки та пропозиції.

4. Департаменту забезпечення діяльності оприлюднити це рішення шляхом його розміщення на офіційній сторінці НКРЗІ в мережі Інтернет та опублікування в офіційному друкованому бюлетені.


Голова НКРЗІ

П. Яцук