НКРЗІ вперше проводить заходи Мережі регуляторних органів електронних комунікацій Східного партнерства

21–22 березня 2013 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, приймає в Києві учасників Першого пленарного засідання та семінару Мережі регуляторних органів електронних комунікацій Східного партнерства (далі – Мережа). Заходи відбуватимуться за підтримки Генерального директорату з розвитку та співробітництва Європейської комісії.

11 вересня 2012 року в рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство» регуляторні органи електронних комунікацій України, Вірменії, Грузії та Молдови уклали Меморандум про взаєморозуміння Мережі регуляторних органів у сфері мереж та послуг електронних комунікацій країн Східного партнерства. Своє бажання приєднатися до цієї спільноти висловили також профільні міністерства Азербайджану та Білорусі. Метою об’єднання регуляторів є забезпечення платформи для регулярного обміну інформацією та досвідом з питань регулювання у сфері електронних комунікацій, сприяння наближенню національних законодавств до стандартів ЄС, стимулювання впровадженню кращої регуляторної практики, моніторингу розвитку ринків телекомунікацій.

У рамках заходів, які проходитимуть у Києві, передбачається формування керівних органів Мережі, ознайомлення з пропозиціями щодо тренінгової програми, розгляд та схвалення Робочого плану на 2013 рік, а також проведення семінару з питань порівняльного аналізу, який включатиме огляд регулювання телекомунікацій в ЄС та країнах Східного партнерства, індикатори ринку електронних комунікацій тощо. Робочі мови заходів – англійська та російська.

Заходи Східного партнерства будуть проходити в Києві 21–22 березня 2013 року в готелі «Президент» (за адресою вул. Госпітальна, 12).