Набрало чинності Положення про електронну регуляторну платформу

07 червня 2024 року набрало чинності Положення про електронну регуляторну платформу, затверджене постановою НКЕК від 1 травня 2024 року № 236, зареєстроване в  Міністерством юстиції України 24 травня 2024 року за № 752/42097.

Положення прийняте НКЕК на виконання прямих норм Законів України «Про електронні комунікації» (стаття 8), «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку» (стаття 4), та визначає організаційні засади функціонування, основні завдання та функціональні можливості зазначеної Платформи, її структуру та взаємодію з іншими інформаційно-комунікаційними системами, порядок доступу до неї суб’єктів господарювання та ін.

Реалізація акта надасть можливість НКЕК забезпечити виконання своїх повноважень щодо надання адміністративних послуг в електронному вигляді, електронного обміну інформацією, документами та взаємодії з постачальниками електронних комунікаційних мереж та/або послуг, постачальниками радіообладнання, користувачами радіочастотного спектра та ресурсів нумерації, операторами поштового зв’язку, користувачами послуг.

Електронна регуляторна платформа уводиться в експлуатацію поетапно (окремими підсистемами) після закінчення дослідної експлуатації за участю постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг.

НКЕК і надалі буде вживати вичерпних заходів з метою створення та забезпечення функціонування електронної регуляторної платформи.