Рішення №1674 від 22.09.2009
Про організацію тендерів (відкритих аукціонів)на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом для мереж мобільного зв’язку третього покоління

22.09.2009 № 1674

Відповідно до статті 22, пунктів 3 та 4 статті 30 Закону України «Про радіочастотний ресурс України», розглянувши питання щодо проведення конверсії радіочастотного ресурсу та організації тендерів (відкритих аукціонів) на отримання ліцензії на користування РЧР для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок IMT-2000 (UMTS)» та враховуючи, що заявлена потреба в радіочастотному ресурсу перевищує його фактичну наявність, Національна комісія з питань регулювання зв’язку України
ВИРІШИЛА:

1. Департаменту ліцензування та радіочастот до 29.09.2009 надати пропозиції щодо кількості,  початкової вартості ліцензій та смуг радіочастот, які будуть предметом торгів, а також розробити Умови тендерів (відкритих аукціонів) на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок  ІМТ-2000 (UMTS)».

2. Українському державному центру радіочастот з метою здійснення в межах повноважень заходів з конверсії провести зміну радіочастотних присвоєнь  діючих радіоелектронних засобів спеціальних користувачів, які працюють у смугах радіочастот 1920 – 1935 МГц, 1950 – 1980 МГц,     2010 – 2015 МГц, 2020 – 2025 МГц, 2110 – 2125 МГц, 2140 – 2170 МГц, в інші смуги радіочастот відповідно до Плану використання радіочастотного ресурсу України.

3. Повідомити Міністерство оборони України про необхідність надання в термін до 15.10.2009 до Українського державного центру радіочастот характеристик частотних присвоєнь діючих радіоелектронних засобів спеціальних користувачів, які в результаті конверсії підлягають заміні.

4. Встановити дату початку тендерів (відкритих аукціонів)    27 листопада 2009 року. Повідомлення від суб’єктів господарювання про намір узяти участь у тендері (відкритому аукціоні) та інші документи тендерної пропозиції приймаються НКРЗ у робочі дні з 29 вересня    2009 року до 17.00 26 жовтня 2009 року.

5. Затвердити графік проведення тендерів (відкритих аукціонів), що додається.

6. Створити та затвердити тендерну комісію у такому складі:
Голова тендерної комісії:
Колобов С.О. – Голова НКРЗ.
Члени тендерної комісії:
Артюшенко Л.В. – член НКРЗ,
Звєрєв В.П. – член НКРЗ,
Мирний С.В. – член НКРЗ,
Олійник В.Ф. – член НКРЗ,
Пащук В.П. – член НКРЗ,
Ткаченко М.М. – член НКРЗ,
Тичинський А.В. – член НКРЗ,
Ємельяненкова Н.О. – начальник Фінансового управління,
Дацюк Т.Л. – начальник Юридичного управління,
Покутний П.Г. – директор Адміністративного департаменту,
Максименко Г.О. – начальник Управління організаційно-аналітичного забезпечення діяльності,
Мартиненко А.Г.– директор Департаменту ліцензування та радіочастот,
Кучерук С.А. – заступник директора Департаменту ліцензування та радіочастот.
Секретар тендерної комісії:
Поляков С.А. – начальник відділу конверсії РЧР та конкурсних впроваджень Департаменту ліцензування та радіочастот.

7. Провести обговорення, консультації (круглий стіл) з учасниками ринку щодо проведення тендерів (відкритих аукціонів) на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології «Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)».

8. Управлінню організаційно-аналітичного забезпечення діяльності  до 28 вересня 2009 року опублікувати на веб-сайті НКРЗ, в газеті «Урядовий кур’єр» та у черговому бюлетені НКРЗ інформаційне повідомлення про проведення тендерів (відкритих аукціонів) та про прийом повідомлень    від суб’єктів господарювання про намір узяти участь у тендері (відкритому аукціоні), а також розмістити це рішення на веб-сайті НКРЗ.


В.о. Голови В Звєрєв