Рішення №1722 від 29.10.09
Про встановлення тимчасового регламенту обміну переліками кодів ІМЕІ між УДЦР та операторами мобільного зв’язку

29.10.2009 № 1722

З урахуванням рекомендацій робочої групи НКРЗ з технічних питань застосування узагальненої бази даних кодів ІМЕІ терміналів стандарту GSM, для забезпечення виконання операторами мобільного зв’язку Ліцензійних умов здійснення діяльності у сфері телекомунікацій з надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв’язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку, затверджених рішенням НКРЗ від 26.01.2006 № 179 (зі змінами і доповненнями), Національна комісія з питань регулювання зв’язку України
ВИРІШИЛА:

1. Рекомендувати наступний тимчасовий регламент обміну переліками кодів ІМЕІ між узагальненою базою даних кодів ІМЕІ (у складі автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів на території України), яку веде УДЦР, та ліцензіатами – операторами мобільного зв’язку:

1.1. До 10.11.2009 оператори надають УДЦР перелік кодів ІМЕІ терміналів, які обслуговувались ними, станом на 30.10.2009.

1.2. У подальшому ліцензіати кожного місяця надають УДЦР відповідні переліки кодів ІМЕІ терміналів: до 10 числа – які обслуговувались такими операторами станом на 30 число попереднього місяця; до 20 числа – які обслуговувались станом на 10 число поточного місяця; до 30 числа - які обслуговувались станом на 20 число поточного місяця. У випадку, коли дата подачі припадає на вихідні або святкові дні, відповідні переліки надаються наступного робочого дня.

1.3. УДЦР за результатами опрацювання наданих операторами та Міністерством внутрішніх справ України переліків кодів ІМЕІ формує «Білий», «Сірий» та «Чорний» списки узагальненої бази даних кодів ІМЕІ. Сформовані «Сірий» та «Чорний» списки з урахуванням переліків кодів ІМЕІ, що надаються операторами та Міністерством внутрішніх справ України, УДЦР надає операторам 15.11.2009, а в подальшому 5, 15 та 25 числа кожного місяця. У випадку, коли дата подачі припадає на вихідні або святкові дні, відповідні списки надаються наступного робочого дня.

1.4. До 15.11.2009 оператори використовують наданий раніше УДЦР перелік кодів ІМЕІ терміналів, внесених до «Білого» списку узагальненої бази даних кодів ІМЕІ, для здійснення підключення терміналів абонентів до своєї мережі та надання телекомунікаційних послуг.

2. Управлінню організаційно-аналітичного забезпечення діяльності оприлюднити рішення на веб-сайті НКРЗ.

В.о. Голови В. Звєрєв