Рішення №1818 від 24.12.2009
Про питання функціонування автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів

24.12.2009 № 1818

Заслухавши інформацію члена НКРЗ Звєрєва В.П. - керівника робочої групи з вирішення технічних питань щодо функціонування інформаційної системи обліку мобільних телефонів (ІСОМТ) про стан виконання заходів щодо впровадження ІСОМТ у 2009 році, з метою забезпечення попередніх рішень НКРЗ щодо впровадження ІСОМТ та виконання операторами мобільного зв’язку Ліцензійних умов здійснення діяльності у сфері телекомунікацій з надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку, а також рекомендацій робочої групи від 08.12.2009, Національна комісія з питань регулювання зв’язку України
ВИРІШИЛА:

1. Операторам мобільного зв’язку проаналізувати ситуацію щодо причин значного збільшення обсягів «сірих» списків на власних мережах мобільного зв’язку та до 15.01.2010 направити до НКРЗ і УДЦР ґрунтовні пропозиції стосовно приведення актуальної бази користувачів послуг у відповідність до реальних списків кодів ІМЕІ в узагальненій базі УДЦР.

2. Операторам мобільного зв’язку після 02.01.2010 розпочати відправлення смс-повідомлень абонентам, які використовують мобільні термінали, що знаходяться в «сірих» списках, за інформацією, отриманою від УДЦР.

3. Департаменту ліцензування та радіочастот довести дане рішення до операторів мобільного зв’язку.

4. Департаменту ліцензування та радіочастот спільно з УДЦР проаналізувати надані операторами мобільного зв’язку пропозиції та на черговому засіданні НКРЗ доповісти про результати.

 
Голова C. Колобов