Рішення №580 від 16.12.2010
Про встановлення автоматизованого режиму обміну даними щодо кодів ІМЕІ між УДЦР та операторами мобільного зв’язку

16.12.2010 № 580

З урахуванням результатів створення, тестування та дослідної експлуатації інформаційно-телекомунікаційної системи, що забезпечуватиме автоматизований обмін даними щодо кодів ІМЕІ терміналів між автоматизованою інформаційною системою обліку мобільних терміналів на території України (ІСОМТ) та EIR операторів стільникового (мобільного) зв’язку, з метою забезпечення автоматизованого обміну кодів ІМЕІ між ІСОМТ та обладнанням мереж цих операторів, Національна комісія з питань регулювання зв’язку України
ВИРІШИЛА:

1. Розпочати з 20 грудня 2010 автоматизований обмін даними щодо кодів ІМЕІ терміналів між ІСОМТ та абонентськими пунктами операторів стільникового (мобільного) зв’язку через інформаційно-телекомунікаційну систему з використанням електронного цифрового підпису.

2. Встановити наступний тимчасовий регламент обміну переліками кодів ІМЕІ між ІСОМТ та обладнанням операторів стільникового (мобільного) зв’язку через інформаційно-телекомунікаційну систему з використанням електронного цифрового підпису:

2.1. Сформовані переліки кодів ІМЕІ, що містять "Сірий" та "Чорний" списки УДЦР надає операторам 5, 15 та 25 числа кожного місяця. У випадку, коли дата подачі припадає на вихідні або святкові дні, відповідні списки надаються наступного робочого дня.

2.2. Оператори 10, 20 та 30 числа кожного місяця надають УДЦР сформовані переліки кодів ІМЕІ терміналів, що обслуговувались ними станом на зазначену дату. У випадку, коли дата подачі припадає на вихідні або святкові дні, відповідні переліки надаються наступного робочого дня.

3. Рішення НКРЗ від 29.10.2009 № 1722 вважати таким, що втратило чинність.

4. Департаменту забезпечення діяльності оприлюднити рішення на веб-сайті НКРЗ та опублікувати у журналі «Бюлетень Національної комісії з питань регулювання зв’язку України» (офіційне видання).

Голова В. Олійник