НКЕК прийняла рішення стосовно компаній, які не дотримуються розпоряджень НЦУ в умовах воєнного стану

В умовах воєнного стану постачальники електронних комунікаційних мереж та/або послуг зобов’язані невідкладно вживати заходів для виконання доручень НЦУ (Національний центр оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України). НЦУ надало низку розпоряджень щодо зведення нанівець діяльності пропутінської пропагандистської машини та знищення інформаційної навали з боку РФ. Про необхідність негайного виконання таких розпоряджень НКЕК неодноразово інформувала і наголошувала  через офіційний вебсайт, на сторінці у соціальній мережі, повідомляла постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг. Принагідно дякуємо усім тим, хто забезпечив їх сумлінне виконання.

До суб`єктів господарювання, які не дотримуються розпоряджень НЦУ в умовах воєнного стану, НКЕК на підставі вимог НЦУ застосовано відповідні рішення.

Зокрема, на засіданні НКЕК 30 березня 2022 року прийнято рішення про виключення ТОВ «НЕТАСІСТ» та ТОВ «НЕТАССІСТ» з Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій. Причина - невиконання розпоряджень та вимог НЦУ під час воєнного стану, зокрема тих, що стосуються безпеки електронних комунікаційних мереж і послуг та блокування ворожих доменів в ТМЗК України. Подальші дії щодо даних суб’єктів можуть бути наступними:

● оперативно-розпорядчого характеру щодо встановлення тимчасових особливостей маршрутизації трафіка, відповідно до цього рішення

●  про анулювання дозволів на користування номерним ресурсом

●  про анулювання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом

●  про виключення інформації з інших реєстрів, ведення яких здійснюється НКЕК.

Деталі тут:

Рішення № 25  

Рішення № 26