Організація роботи НКРЗІ у період дії карантину та обмежувальних заходів

Для попередження розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19), відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанов Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та від 16.03.2020 № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211», з урахуванням рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації від 10 березня 2020 року, робота Комісії буде організована переважно через віддалений доступ.

Обмежувальні заходи у НКРЗІ полягають у наступному:

  • Наради, засідання, робочі групи, комісії тощо, а також участь у зовнішніх заходах, в тому числі громадських слуханнях і обговореннях скасовуються  або переводяться в режим телефонних, відеоконференцій (за винятком виключних випадків, відповідно до окремих доручень Голови НКРЗІ та/або керівника Апарату).
  • Враховуючи запровадження у м. Києві режиму надзвичайної ситуації та посилення карантинних заходів, а також вимоги підпункту 3) пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 № 215, видача ліцензій на користування радіочастотним ресурсом та дозволів на використання номерного ресурсу (на бланках) відбуватиметься після завершення карантину та відновлення прийому відвідувачів.

    За бажанням заявника на вказану ним електронну пошту може бути відправлено скан-копію ліцензії, дозволу.

    Консультації щодо дозволів на використання номерного ресурсу надаються телефоном: +380 63 2383252е-mail: bratitsa@nkrzi.gov.ua

    Комісією скасовано проведення позапланових перевірок суб’єктів ринку телекомунікацій та користувачів радіочастотного ресурсу України та планових перевірок користувачів радіочастотного ресурсу України, які мали розпочатися після 16.03.2020, а також прийнято рішення вважати нереалізованими ті розпочаті перевірки, подальше проведення яких пов'язане із поїздками за межі населених пунктів перебування працівників НКРЗІ та/або контактами з новим колом людей.
  • На період дії карантину припиняється проведення заходів з виявлення та припинення порушень законодавства в галузі зв’язку спільно з Державним підприємством «Український державний центр радіочастот» та Національною поліцією України.
  • З метою запобігання можливого поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, особистий прийом громадян та роботу громадської приймальні НКРЗІ тимчасово припинено. Водночас, відповідно до Закону України «Про звернення громадян» у Вас є можливість подати своє звернення шляхом:

- направлення поштою за адресою: 03110, м. Київ, вул. Солом'янська, 3;
- надсилання письмового звернення до НКРЗІ електронною поштою на визначену електронну адресу: e_zvernen@nkrzi.gov.ua;
- подання усного звернення за допомогою засобів телефонного зв’язку за номером телефону 1545 (Урядова «гаряча лінія»)  або на "гарячу телефонну лінію" НКРЗІ: 044 202 00 81.