Рішення №467 від 08.09.2011
Про розгляд зауважень Мін’юсту до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання в галузі зв’язку»

08.09.2011 № 467

Відповідно до статті 18 Закону України «Про телекомунікації», розглянувши висловлені Міністерством юстиції України зауваження до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання в галузі зв’язку» (далі – проект Закону), Національна комісія з питань регулювання зв’язку України
ВИРІШИЛА:

Погодитися із зауваженнями Міністерства юстиції України та внести наступні зміни до проекту Закону:
Пункт 1 розділу І викласти в такій редакції:
«1. Статтю 148-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Відомості Верховної Ради УРСР, 1984 р., додаток до № 51, ст. 1122) викласти в такій редакції:
«Відмова в наданні або надання недостовірної необхідної інформації для доступу або взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж, інформації щодо виду, обсягів та маршрутизації трафіку, неподання оператором телекомунікацій, який займає монопольне (домінуюче) становище на ринку телекомунікацій, або оператором з істотною ринковою перевагою на затвердження до національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації пропозиції щодо взаємоз'єднання телекомунікаційних мереж, невиконання рішення, яке прийняте національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації і набрало чинності, -
тягне за собою накладення штрафу на посадових та фізичних осіб - суб'єктів господарської діяльності в розмірі від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті , -
тягнуть за собою накладення штрафу на посадових та фізичних осіб - суб'єктів господарської діяльності в розмірі від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».
У підпункті 8) пункту 2 частину другу статті 70-2 викласти в такій редакції:
«2. У разі подання оператором телекомунікацій заяви про продовження строку дії дозволу на використання номерного ресурсу з порушенням встановленого частиною першої цієї статті терміну, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації має право прийняти рішення про відмову в продовженні строку дії дозволу».
У підпункті 9) пункту 2 абзац восьмий частини другої статті 75 викласти в такій редакції:
«Порядок накладення санкцій за порушення, визначенні цією статтею, а також порядок та підстави для перегляду таких рішень, встановлюється законом».
Інші норми проекту Закону залишити без змін.


Голова П. Яцук