Рішення НКЕК від 17.03.2022 № 20
Про забезпечення функціонування державного підприємства «Український державний центр радіочастот»

Відповідно до частини п’ятої статті 1 Закону України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку», статей 44, 45 Закону України «Про електронні комунікації» (далі – Закон),

враховуючи Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затверджений Законом України від 24.02.2022 № 2102-IХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»,

беручи до уваги Директиву Генерального штабу Збройних Сил України від 01.03.2022 № Д-11,

з метою забезпечення безперебійного функціонування державного підприємства «Український державний центр радіочастот» в умовах воєнного стану в цілях посилення обороноздатності Держави в частині ефективного та законного використання радіочастотного спектру, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку,

ВИРІШИЛА:

1. Рекомендувати державному підприємству «Український державний центр радіочастот» під час виконання своїх повноважень здійснювати:

1.1. Види діяльності, передбачені частиною першою статті 45 Закону, лише за умови забезпечення безпеки персоналу та з урахуванням особливостей, визначених статтею 40 Закону.

1.2. Першочергово радіочастотний моніторинг з метою забезпечення електромагнітної сумісності, звернувши особливу увагу на виявлення джерел радіозавад та незаконно діючого радіообладнання/випромінювальних пристроїв, інших порушень вимог законодавства про електронні комунікації та/або радіочастотний спектр.

2. Під час виконання пункту 1 цього рішення державному підприємству «Український державний центр радіочастот» забезпечити ефективну взаємодію з представниками ГШ ЗСУ, СТрО ЗСУ, Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України, військово-цивільних адміністрацій, підрозділів СБУ, інших уповноважених державних силових структур, направлену на зміцнення обороноздатності України, захисту суверенітету і територіальної цілісності України та недопущення незаконного використання радіочастотного спектру України.

3. Департаменту забезпечення діяльності забезпечити направлення до державного підприємства «Український державний центр радіочастот» копії цього рішення для організації його виконання.

4. Це рішення набирає чинності з дня його опублікування на офіційному веб-сайті НКЕК і застосовується до припинення чи скасування воєнного стану. 

Голова

Олександр ЖИВОТОВСЬКИЙ