Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації

офіційний веб-портал


5 вересня 2022 року відбулося 8-е засідання Ради асоціації Україна-ЄС

Під час 8-го засідання у Брюсселі Рада асоціації в черговий раз засудила неспровоковану та невиправдану російську агресивну війну проти України та високо оцінила мужність і рішучість українського народу та його керівництва у боротьбі за захист суверенітету, територіальної цілісності та свободи України. Також, Рада асоціації наголосила, що майбутнє України та її громадян знаходиться у Європейському Союзі.

Рада асоціації відзначила успіх України у реформуванні багатьох сфер та досягнутий прогрес на шляху до ЄС. Зокрема, відзначила постійну залученість України у виконанні своїх зобов'язань у секторі телекомунікаційних послуг, що, у разі повного виконання, приведе до входження цієї сфери у режим внутрішнього ринку. Рада асоціації привітала підписання спільної заяви операторів зв'язку, зареєстрованих в ЄС та в Україні, щодо їх скоординованих зусиль для забезпечення та стабілізації доступного або безкоштовного роумінгу, а також міжнародних дзвінків між ЄС та Україною. ЄС підкреслив своє зобов'язання розглянути можливості для довгострокової домовленості про виключення оплати за роумінг між ЄС та Україною.

“Спільна заява (Joint Statement) – ініціатива, спрямована на те, щоб допомогти українцям, які були змушені залишили свої домівки в Україні, залишатися на зв’язку з їх родинами, перебуваючи на території ЄС та мати доступ до інформації.

Joint Statement підписаний українськими та європейськими операторами за сприяння НКЕК та під егідою Європейської Комісії.

Ініціатива передбачає вжиття відповідних заходів операторами з обох сторін, які дозволять створити стабільну структуру зниження витрат на зв'язок та мінімізувати додаткові витрати як для європейських так і українських операторів.”

Разом до перемоги!

Більше інформації тут